Як вибрати якісне металопластикове вікно. Міфи та легенди

Як вибрати якісне металопластикове вікно. Міфи та легенди
27лют.

ЯК ВИБРАТИ ЯКІСНЕ МЕТАЛОПЛАСТИКОВЕ ВІКНО. МІФИ ТА ЛЕГЕНДИ

Це така заїжджена тема, що можна було б її і не піднімати, але, як показує практика, поки людина не наб’є “шишок” - ніякі статті і відео не допомагають. Але раптом…

Міф 1. Всі профілі однакові.

Ні, ні і ще раз ні. Не дарма профільні системи, з яких роблять вікна, відрізняються класами: “А”, “B”, “C”...

  • профіль класу A: товщина зовнішніх стінок – не менше 2,8 мм, товщина внутрішніх стінок – не менше 2,5 мм;
  • профіль класу В: товщина зовнішніх стінок – не менше 2,5 мм, товщина внутрішніх стінок – не менше 2,0 мм;
  • профіль класу C: до товщини зовнішніх стінок суворі вимоги не виставляються.

але що це означає для Вас, як для споживача? А це означає, що обравши вікно з профілю класу “В” або ще гірше “С” - Ви отримаєте конструкцію, котра буде легша від вікна з профілю класу А на 5-7-15%, а може і більше. Як пощастить.Тонші стінки, менше пластику, гірша статика. На малому чи глухому вікні різниця може не відчуватися, але… Експлуатація покаже, хто де економив.

Міф 2. Чим ширший профіль і більше камер - тим тепліше вікно.

І так, і ні. Профіль - це рама, стулка та імпост. Фактично - це каркас вікна і він займає приблизно 15% від площі конструкції. Решта 85% - це склопакет, і саме він несе на собі основне навантаження по теплозбереженню. Супер широкий профіль з однокамерним склопакетом ( 2 скла) не зробить Ваше вікно ні теплим, ні дешевим. Кількість камер в профілі останнім часом взагалі, схоже, перетворюється в маркетинг. Наприклад 5-камерний профіль шириною в 58мм. Вибачте, але, м'яко кажучи, це лише маркетинг. Змісту в тому практично немає. Що робити:

а) Купувати вікно з профілю класу А та 2-х камерним енергосклопакетом з двома листами енергоскла. Мати гарне укомплектоване вікно.

б) Купувати дешеві вікна з однокамерним склопакетом. Замінити через 2 роки на якісні. Ображатись на себе за свідомо допущену помилку.

в) Купити якісні вікна в Дверній Гільдії, з профілю VEKA, отримати зрозумілу консультацію, замовити теплий монтаж згідно ДСТУ та бути впевненим, що Ви отримали класні вікна для квартири або котеджу.

Міф 3. Погані вікна запотівають.

Фізика 8 клас. Конденсат випадає на найхолоднішій поверхні. Крапка. Якщо вікно найхолодніша поверхня - на ньому може випасти конденсат за певних температурних умов та рівня вологості. Глобально - вікно не винне, що воно запотіває і виробник не винен. Тоді хто винен? Бо “В мене запотіває, а в сусідки ні”. Назва профілю - це далеко не перше, що впливає на утворення конденсату на склопакеті. Зараз в нас полетять “тапки” від свідомих виробників, але ми готові дискутувати.

  1. Підвищена вологість в приміщенні при тому, що склопакет є найхолоднішою поверхнею - ось причина конденсату.
  2. Низька температура в приміщенні + вологість = конденсат на вікні (якщо воно є найхолоднішою поверхнею в приміщенні)
  3. Точка роси на внутрішній стороні вікна.

Що робити? Читати пункт в) вище по тексту і купити та встановити таке вікно так, щоб воно за будь-яких умов не стало найхолоднішою поверхнею в кімнаті. Як це зробити: йти в Дверну Гільдію і купити вікна там. І ще одне… якщо встановите тепле вікно неправильно - чекайте конденсат на відкосах та ймовірно грибок.

Міф 4. Енергозберігаючий склопакет - це дурниця.

Насправді, дурниця - це вважати, що енергопакет це дурниця. Ось наглядний приклад як гальмує вихід тепла однокамерний склопакет та двокамерний з трьома листами енергоскла.

Як це працює? Енергозберігаюче скло має властивість відбивати значну частину тепла назад в приміщення. Три таких скла робить це ще краще. За наявності аргону в камерах між склом ефект посилюється ще більше. Отже, якщо хочете тепле вікно - обирайте в першу чергу теплий склопакет. В другу чергу, профільну систему, яка цей склопакет витримає. Як купити в Рівному теплі вікна і не переплатити? Все правильно - в Дверну Гільдію.

МІФ 5. Монтаж - це означає встановити вікно по рівню і запінити.

Вибачте, але це не монтаж, а фіксація вікна в пройомі з усіма негативними наслідками. Є ДСТУ по монтажу віконних конструкцій і там чорним по білому написано як має встановлюватись вікно.

Як роблять зазвичай: вікно з допусками на піну вставляють у проєм. Фіксують в проємі анкерними пластинами на 1-2 дюбелі, а часто навіть гіпсокартонними підвісами, запінюють і все - змонтували.

Наслідки: вікно змінює положення, вигинається, піна руйнується, відкоси промерзають і цвітуть. Грибок буяє, Ви тим всім дихаєте і здоровієте з дня в день. Про протяги і промерзання підвіконь ми тактовно мовчимо.

Як ТРЕБА: Надійно зафіксувати вікно в проємі (анкерні болти, пластини не тонше 1,5мм). Кріпильні елементи підібрати в залежності від матеріалу стіни. Розклинити пластиковими клинами. Виставити по рівню. Влаштувати примикання вікна по периметру та забезпечити ізоляцію монтажного шва виходячи з умов його встановлення. Утеплити нижній вузол. Це якщо коротко.

Результат: вікно веде себе стабільно. Протягів немає, відкоси не цвітуть. Ви щасливі.

Ми так вміємо і про це є навіть ролик про теплий монтаж вікон у нас на сайті. Обирайте! Вам як?.

І наостанок - Легенда: Ходять чутки, що можна все зробити дешево і якісно. Не вірте чуткам =)

Статті по темі

Безкоштовна доставка по м. Рівне!
Вся продукція має необхідні сертифікати та гарантії!
Безкоштовні заміри. Компетентні консультації фахівців.