Як обрати вхідні двері у приватний будинок та котедж, що не промерзають?

Як обрати вхідні двері у приватний будинок та котедж, що не промерзають?
12лист.

Як обрати вхідні двері у приватний будинок та котедж, що не промерзають?

Промерзання вхідних дверей у приватних будинках і котеджах – досить часта проблема, яка спричиняє псування дверного полотна, погіршення теплоізоляції, вихід з ладу замків, розвиток грибка і плісняви на дверній рамі та відкосах. Однак у нас є рішення цієї проблеми – теплі вхідні двері у котедж, які не промерзають, зберігають тепло в оселі та мають естетичний зовнішній вигляд протягом усього періоду експлуатації.

Далі розглянемо найпоширеніші причини того, що вхідні двері промерзають, та допоможемо вам обрати якісне дверне полотно і всі необхідні елементи та комплектуючі.


Помилки при монтажі вхідних дверей

Неправильний монтаж вхідних дверей – одна із частих причин промерзання і пов’язаних з ним неприємних наслідків. Найчастіше під час монтажу недосвідчені майстри допускають такі помилки:

  • Нещільне прилягання коробки до дверної пройми – навіть через непомітні оку щілини проходить холодне повітря, утворюється конденсат, який замерзає.
  • Неправильний розподіл навантаження, через який відбувається деформація усієї конструкції, з’являються щілини.
  • Використання неякісних ущільнювачі, кріплень, тому з часом вхідні двері зміщуються.

Навіть обравши якісне дверне полотно і коробку, не уникнути проблем, якщо доручити встановлення сумнівному фахівцю.

Елементи металевих вхідних дверей, які сприяють промерзанню

Правильний монтаж і бережна експлуатація – важливі умови надійності і довговічності вхідних дверей, але причина, яка викликає промерзання може бути схована і всамій конструкції. Металеві вхідні двері найбільше схильні до промерзання, через особливості матеріалу, адже метал має високу теплопровідність. Тобто в морозну погоду він швидко охолоняє. І якщо теплоізоляція між листами металу затонка або неякісна – обмерзання, інію і навіть льоду на дверному полотні і коробці не уникнути.

Оптимальний варіант: двері з товщиною металу 1,5-2 мм і якісним шаром терморозриву в полотні та коробці – матеріалу, який майже не проводить тепло.

Для наповнення використовують пінополіуретан, пінополістирол, корок, фольгований пінофол, мінеральну плиту, які добре зберігають тепло.


Надлишкова вологість приміщення

Типовою ситуацією, при якій утворюється конденсат на коробці чи полотні, є висока вологість в приміщенні, особливо - під час ремонту.

Найчастіше на етапі встановлення вхідних дверей ремонт ще триває, а отже шпаклівки, штукатурки, клеї та розчини для внутрішніх оздоблювальних робіт при висиханні виділяють велику кількість водяної пари. А так як приміщення під час ремонту не провітрюється і не опалюється, то концентрація водяної пари (вологість повітря) досягає критичних показників.

Волога конденсується на найхолодніших поверхнях - склопакетах, плитці та рамі вхідних дверей. Якщо вдарить мороз - конденсат на рамі замерзне. Що ж робити?

По-перше, інтенсивно провітрити приміщення.

По-друге, підняти температуру в приміщенні до 21-22 градусів С. Чим тепліше повітря, тим більшу кількість водяної пари воно здатне утримувати.

В сухому і теплому приміщенні конденсат та іній не випадають.

Як запобігти промерзанню вхідних дверей в приватний будинок?

Якщо на етапі вибору, установки або в процесі користування були допущені помилки і двері все ж почали промерзати, цю проблему треба вирішувати терміново. Звісно, найкращий варіант – купити нові вхідні двері високої якості, але це, на жаль, не завжди можливо. Тому можна працювати з тим, що вже маєте.

  1. Проблема: конденсат на відкосах чи рамі.

Причина: неякісний монтажний шов, суцільнометалева рама.

Що робити: при можливості виконати теплий монтаж дверей, згідно ДСТУ, вибрати двері з рамою з терморозривом або з рамою із матеріалу з низькою теплопровідністю.

2. Проблема: Конденсат на рамі з терморозривом.

Причина: Ймовірно, надлишкова вологість і/або низька температура в приміщенні.

Що робити: висушити та нагріти приміщення.

3. Проблема: Промерзання по периметру полотна

Причина: нещільний прижим полотна до рами.Ймовірно, має місце зміна геометрії рами і полотна через неправильний монтаж. Можливий вихід з ладу ущільнювачів. Відсутність елементів, що дозволяють прижати полотно до рами (замок-рейка, регульовані петлі).

Що робити: перевірити геометрію (рівень, діагоналі). Перевірити притискання, замінити ущільнювачі. Вибирати двері із замками з функцією дожиму та регульованими петлями.

4. Проблема: промерзання в зоні замка

Причина: серцевина - міст холоду

Що робити: замінити серцевину на серцевину з пластиковим терморозривом.


На що треба звернути увагу, обираючи вхідні двері

Оскільки виробники і магазини пропонують великий асортимент вхідних дверей, пересічний покупець легко може розгубитися і помилитися у виборі. Щоб цього не сталося, перед купівлею зверніть увагу на такі характеристики:

  • Призначення: для квартири чи приватного будинку. Квартирні двері встановлюють у під’їзді, тому мають меншу теплоізоляцію.
  • Матеріал: дерево, метал, пластик використовують найчастіше, але кожен з них по різному проводить тепло.
  • Утеплювач із пінополіуритану, пінополістеролу, корка, фольгованого пінофола, мінеральної плити і краще кілька шаровий.
  • Якість коробки, наявність ущільнювачів.

Щоб обрати дійсно якісні, надійні і красиві двері для своєї оселі – звертайтеся до фахівців «Дверної гільдії». Вони допоможуть підібрати найкращий варіант, який буде повністю відповідати вашим потребам та уподобанням.


Статті по темі

Безкоштовна доставка по м. Рівне!
Вся продукція має необхідні сертифікати та гарантії!
Безкоштовні заміри. Компетентні консультації фахівців.